EVS – “Make a Difference – Be a Best Buddy!” – Norvegia

Localitatea desfasurarii stagiului: Hornsjoe, Norway.

Perioada stagiului EVS: 10 iunie – 10 decembrie 2017

Organizatia gazda: Stiftelsen den Reisende Høgskole – One World Institute Norway

Stiftelsen den Reisende Høgskole sau One World Institute Norway este o fundatie care ofera programe educationale. Scopul programelor desfasurate este de a aduce impreuna oameni din medii diferite pentru a invata unii de la altii.

Obiectivul acestui proiect este de a dezvolta un program de training inovativ, de 2 luni, pentru dezvoltarea abilitatilor practice a tinerilor intre 18 si 25 de ani, care provin din medii diferite. Multi dintre acesti tineri au fost victime ale neglijentei, abuzului de droguri sau alcool sau altor dificultati sociale.

Metoda folosita pe parcursul acestui program este „Best Buddy”. Voluntarul va lucra in permanenta cu unul dintre tineri. Voluntarul se va asigura ca tanarul urmeaza un program prestabilit de activitati educationale si practice in pregatirea pentru un trai independent. In cadrul proiectului, vor fi patru voluntari EVS, care vor lucra cu patru tineri.

 

Activitatile si sarcini ale voluntarului:

–  va petrece timp cu tanarul, va organiza si desfasura activitati practice, sportive si in aer liber, ateliere educationale, etc;

– va organiza training-uri practice si alte activitati pentru dezvoltarea abilitatilor tinerilor;

– va coopera cu comunitatea locala si va implica tanarul in activitati si evenimente;

– va sustine si incuraja tanarul sa ia initiativa.

– va stimula interesul tinerilor pentru domenii cum ar fi mediul inconjurator, diferite culturi, cetatenie europeana si participare, etc.

– va promova activitatea desfasurata si rezultatele acesteia prin diferite canale.

 

Costurile de cazare, transport, asigurare de sanatate, masa si alocatia de trai sunt asigurate prin programul Erasmus+.

 

Profilul candidatului: Voluntarul trebuie sa aiba varsta intre 18 si 30 de ani si sa fie cetatean roman. Este indicat sa existe interes pentru asistenta sociala si lucru cu tineri vulnerabili. Voluntarul trebuie sa vorbeasca engleza cel putin la nivel de incepator (abilitati de comunicare intr-o limba scandinava pot fi un plus).

 

Pentru mai multe detalii asteptam un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro.

Pentru mai multe detalii legate de programul EVS puteti consulta http://www.voluntareuropean.ro.

 

EVS Norway