EVS – „Growth through friendship and knowledge” – Volda, Norvegia

Localitatea desfasurarii stagiului: Volda, Norvegia

Perioada stagiului EVS: martie 2017 – mai 2017

Organizatia gazda: Volda kyrkjelege fellesråd – Church of Norway in Volda

Acest proiect isi propune sa intensifice contactul tinerilor norvegieni cu alte tari Europene si realitatile acestora. Prin prezenta voluntarilor europeni, comunitatea locala devine mai puternica, mai dinamica, se intaresc relatiile intre tineri si copii, sunt oferite noi oportunitati pentru tineri, care ajuta la cresterea calitatii vietii acestora.

Organizatia este la al 7-lea proiect EVS si se preocupa sa ofere voluntarilor o diversitate de activitati in care sa se implice. Astfel, ca voluntar in Volda veti putea initia si desfasura activitati creative pentru copii si tineri, va veti putea implica in programele educationale ale bisericii, in programul de training pentru lideri tineri, veti putea dezvolta noi activitati pentru studenti, sa planuiti activitati de schimb de experienta, sa sprijiniti activitatile practice si administrative ale YMCA si ale echipei educationale.

Prin implicarea in proiect, voluntarii isi vor dezvolta competente de limba norvegiana, de aplicare a metodologiilor de lucru cu copii si tineri, competente pedagogice, competente de management de proiect, dar si o mai buna intelegere a diferentelor culturale si a valorilor democratice.

Costurile de cazare, transport, asigurare de sanatate, masa si o alocatie de trai sunt asigurate prin programul Erasmus+.

Profilul candidatului: Voluntarul trebuie sa aiba varsta intre 17 si 30 de ani si sa fie cetatean roman. Cautam o persoana foarte motivata cu o atitudine pozitiva. Candidatul ideal trebuie sa fie interesat de lucrul cu copii sau tineri, prin metode de educatie non-formala si sa fie dispus sa propuna idei de activitati care sa se integreze culturii organizationale gazda.

 

Pentru mai multe detalii asteptam un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro.

Pentru mai multe detalii legate de programul EVS puteti consulta http://www.voluntareuropean.ro.

EVS Volda