EVS – UMvoluntariis – Braga, Portugalia

Localitatea desfasurarii stagiului: Braga, Portugalia

Perioada stagiului EVS: 2 luni, 1 septembrie 2018 – 31 octombrie 2018

Organizatia coordonatoare: Universitatea din Minho (UMinho)

Cautam voluntari pentru un stagiu EVS de 2 luni in Portugalia care doresc sa se implice intr-un proiect de promovare a voluntariatului coordonat de Universitatea din Minho (UMinho).

Fondata in 1973, Universitatea din Minho este una dintre cele mai importante si prestigioase universitati din Portugalia. Proiectul prin care universitatea isi propune sa promoveze conceptul de voluntariat la nivelul institutiilor de invatamant superior si in randul comunitatii academice locale se numeste UMvoluntariis – Volunteer Initiatives in Higher Education.

Profilul candidatului

Stagiul se adreseaza persoanelor intre 18 si 30 de ani, studenti sau absolventi de studii superioare care provin din contexte culturale cat mai diverse (diversitate inclusiv din punct de vedere al etniei sau religiei) si care isi doresc o experienta de voluntariat international in cadrul UMinho.

Activitati

Activitatiile principale propuse pentru voluntari se desfasoara la Centrul de Resurse pentru Cooperare si Dezvoltare (CRCD) si in cadrul programului  de Peer Tutoring pentru noii studenti din facultatile UMinho.

Programul Peer Tutoring ofera sprijin studentilor noi care sosesc la UMinho, prin dezvoltarea relatiilor de colaborare dintre colegi si imbunatatirea competentelor academice, sociale, personale si profesionale. De asemenea, promoveaza integrarea proactiva a tuturor studentilor in universitate si in comunitatea locala.

Voluntarii internationali vor fi implicati in organizarea diverselor sarcini zilnice, vor interactiona cu personalul, cu tutorii si coordonatorii; vor avea activitati de documentare si vor contribui la realizarea de materiale stiintifice pe diverse teme; vor  ajuta la promovarea programului in cadrul universitatii, relationand cu studenti, cu alte structuri universitare și cu participantii la program; vor organiza evenimente pe teme de dezvoltare si de cooperare; vor contribui la atragerea de noi parteneri strategici (ONG-uri, comunitatea locala si alte entitati relevante) pentru a mari reteaua de parteneriate.

Pentru mai multe detalii despre proiect, organizatia gazda sau procedura de inscriere, asteptam cat mai repede un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro. Pentru mai multe detalii legate de programul EVS puteti consulta www.voluntareuropean.ro.