EVS – Triberg, Germania

Localitatea desfasurarii stagiului: Triberg, Germania.

Perioada stagiului EVS: iulie 2017 – iunie 2018

Organizatia gazda: St.Antonius Retirement Home

Pozitii: 2

St. Antonius este un centru coordonat de asociatia Sozialwerk Schwarzwald e.V., fondata de primaria Triberg pentru a pastra seniorii in inima orasului, unde pot fi usor vizitati de rude. Motto-ul institutiei este „Ingrijirea seniorilor – cu demnitate”. Angajatii centrului formeaza o echipa internationala, in care voluntarii EVS, cu ideile si energia pe care le aduc, se vor potrivi de minune.

Pentru cei 2 voluntari centrul ofera la randul sau mai multe beneficii: invatarea sau imbunatatirea limbii germane; dezvoltare unei experiente in asistenta sociala; dezvoltarea de abilitati de comunicare, empatie, etc; experienta de lucru intr-o echipa internationala; cunostinte despre traditiile si cultura germana.

Orasul Triberg, aflat in Muntii Padurea Neagra, ofera de asemenea multe posibilitati de petrecere a timpului liber, in mijlocul naturii. Muntii Padurea Neagra sunt cunoscuti pentru cele mai inalte cascade din Germania, dar si pentru activitati sportive cum ar fi cataratul, ski-ul, plimbarile, inotul, tenis, fotbal, rafting si asa mai departe.

Voluntarii romani vor face parte de asemena din diferite cluburi, prin care vor intra in contact cu tinerii din Triberg. La doar 30 de minute, se afla orasele Villingen si Offenburg, orase universitare cu oferte variate de distractie si cumparaturi.

Activitatile si sarcini ale voluntarului:

Voluntarii vor petrece timp cu seniorii, sustinandu-i in activitatile lor zilnice. Cateva exemple de activitati ar fi jocuri de societate, cantat, gatit impreuna cu seniorii, realizarea de fotografii sau felicitari, organizarea sarbatorilor, plimbari, gradinarit, servirea mesei. Voluntarii vor lucra in stransa legatura cu personalul angajat, care se va asigura ca toate merg ca pe roate, in deplina siguranta. Cei care au idei noi de proiecte vor fi incurajati sa le realizeze. In masura in care voluntarii isi doresc acest lucru, gradul de responsabilitate in ingrijirea seniorilor poate sa creasca.

Costurile de cazare, transport, asigurare de sanatate, masa si alocatia de trai sunt asigurate prin programul Erasmus+.  Cazarea va fi asigurata intr-o casa de vacanta.  Fiecare va primi un abonament pentru transportul in comun, de care va putea profita sa exploreze regiunea.

Profilul candidatului: Voluntarul trebuie sa aiba varsta intre 18 si 30 de ani si sa fie cetatean roman. Este indicat sa existe interes pentru asistenta sociala si lucru cu senioriii. Voluntarul trebuie sa vorbeasca engleza cel putin la nivel de incepator (abilitati de comunicare intr-o limba scandinava pot fi un plus).   Pentru mai multe detalii asteptam un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro. Pentru mai multe detalii legate de programul EVS puteti consulta http://www.voluntareuropean.ro.

EVS Triberg