EVS – Volunteering is Sharing – Wroclaw, Polonia

Localitatea desfasurarii stagiului: Wroclaw, Polonia

Perioada stagiului EVS: 12 luni incepand din martie/aprilie 2018

Organizatia gazda: TRATWA Association

Despre organizatie

TRATWA Association este o organizatie poloneza cu peste 13 ani de activitate, care se ocupa de sprijinirea tinerilor din grupuri vulnerabile. Misiunea organizatiei este de a crea conditii de munca potrivite pentru tinerii care provin din medii dezavantajate sau dificile si de a contribui prin diverse actiuni la integrarea lor in societate.

Despre proiect

Prin acest proiect, „Volunteering is Sharing”, organizatia doreste continuarea parteneriatelor existente si sprijinirea activa a voluntarilor implicati.  Proiectul incurajeaza 12 voluntari din 8 tari (Italia, Spania, Romania, Bulgaria, Franta, Croatia, Grecia si Portugalia) sa-si dezvolte abilitatile de organizare si creatie prin conceperea de proiecte artistice, fotografice, video, promovare de evenimente, etc.

Volunteering is Sharing: Video de prezentare 

Profilul voluntarului

Voluntarul are varsta intre 18 si 30 de ani, este dornic sa invete lucruri noi si motivat sa participe la activitatile propuse in cadrul proiectului. O persoana deschisa, dornica sa interactioneze intr-un context educational non-formal cu alte persoane tinere, cu persoane de varsta a treia si cu lideri sociali. Voluntarul trebuie sa-si doreasca imbunatatirea aptitudinilor si abilitatilor personale, sa fie mereu deschis la experiente noi, sa fie interesat de activitatile de animare si sa abia hobby-uri pe care sa le impartaseasca atunci cand organizeaza activitati si proiecte pentru comunitate.

Deoarece jumatate din grupul de 12 voluntari va fi format din tineri provenind din medii dificile sau dezavantajate, care se confrunta cu excludere sociala sau cu o situatie economica dificila, vrem sa incurajam tinerii din aceste categorii sa considere proiectul ca pe o oportunitate de dezvoltare personala si sa se inscrie.

Initiative din cadrul proiectului „Volunteering is Sharing” 

1. Let’s go with ideas. Organizarea de ateliere pe teme de educatie interculturala, mobility, democratie si coordonarea de activitati de animare pentru copii si tineri.

2. My place. Voluntarii se ocupa de ateliere si cursuri de gatit in cadrul Centrul de initiativa pentru tineri PPM Zajezdnia. Centrul este dedicat adolescentilor si tinerilor predispusi la excludere sociala pentru care se organizeaza activitati bazate pe educatie non-formala.

3. Renovarea Centrul „Czasoprzestrzeń” de Cultura Academica si Initiativa Locala. Deoarece este nevoie de  ajutor la munca de renovare, voluntarii EVS vor fi implicati in mici activitati de reparatii. Mai mult, voluntari vor contribui la organizarea evenimentelor desfasurate in Czasoprzestrzen si vor ajuta cu logistica, promovarea si se vor implica in sarcinile care deriva din evenimentele ce au loc in aceasta locatie.

Video: Centrul „Czasoprzestrzeń„, Facebook: Czasoprzestrzen

4. Proiect individual. Voluntari pasionat de un subiect anume sau cu un hobby interesant are posibilitatea sa-si sa realizeze un proiect individual pe o tema aleasa (poate organiza ateliere, evenimente, etc. pe temele preferate). Organizatia gazda ii va pune la dispozitie toate resursele si ajutorul diponibil pentru a-i fi cat mai usor si placut sa-si implementeze ideea.

 

Pentru mai multe detalii asteptam un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro.

Pentru mai multe detalii legate de programul EVS puteti consulta www.voluntareuropean.ro.

 

Wroczlaw - stagiu EVS