EVS – „Volunteering Matters” – Wrocław, Poland

Localitatea desfasurarii stagiului: Wrocław, Poland

Perioada stagiului EVS: 1 martie 2017 – 28 Februarie 2018

Organizatia gazda: TRATWA

Voluntarii EVS vor avea ocazia de a face parte din mai multe proiecte derulate de TRATWA, pe parcursul anului.

Sustinerea vietii sociale si culturale in zona Popowice este un proiect prin care Centrul Cultural doreste utilizarea spatiului pentru informarea cetatenilor, dialog cultural, consultatii publice si alte activitati pentru comunitatea locala. Este un spatiu destinat dezbaterilor, discutiilor, prezentarii de proiecte, atelierelor artistice, intalnirilor educationale, atelierelor pe teme de mediu, integrare, etc.

Organizarea de activitati in cadrul proiectului “Jazda z pomysłami”. Volutnarii vor organiza ateliere despre educatie interculturala, mobilitate, democratie si vor conduce activitati de animatie lingvistica. Aceste activitati se deruleaza atat in oras, cat si in regiune in cooperare cu institutiile si organizatiile locale.

Sustinerea Centrului de Initiative al Tinerilor „My Place” care reuneste adolescenti si tineri in risc de excludere sociala si ii ajuta, printr-o abordare non-formala in procesul de includere.

Voluntarii vor avea un rol important si in  sustinerea organizatiilor, evenimentelor si comunitatilor locale. Unul din obiectivele acestui proiect este dezvoltarea unui simt al comunitatii, abilitati de leadership si dezvoltarea de cunostinte interculturale prin activism social. Voluntarii vor invata cum sa conduca aceste ateliere, pe care ulterior le vor gandi, planifica si livra singuri.

Atributiile principale ale voluntarilor cuprind organizarea de activitati de animatie lingvistica, organizare de ateliere pentru tineri, de intalniri si prezentari ale tarilor pe care le reprezinta, de ateliere si activitati pentru promovarea culturii europene in scolile din regiune, coordonarea atelierelor pentru seniori, sustinerea comunitatii locale in implementare proiectelor lor, organizarea de evenimente culturale, ateliere, expozitii, festivaluri sau intalniri pentru rezidenti, etc.

Profilul candidatului

TRATWA cauta o persoana intre 18 si 30 de ani, dornica sa invete si motivata sa lucreze in cadrul activitatilor propuse. Voluntarul trebuie sa doreasca sa lucreze cu oameni, in special cu tineri sau seniori, utilizand metode de educatie non-formala. Trebuie sa fie interesat de activitati de animatie si pregatirea atelierelor pentru implicarea comunitatii in viata publica. Candidatii trebuie sa fie dispusi sa-si dezvolte sau imbunatateasca abilitatile, sa fie deschisi la experimente si la impartasirea pasiunilor proprii prin activitatile organizate in comunitate.

 

Costurile de cazare, transport, asigurare de sanatate, masa si alocatia de trai sunt asigurate prin programul Erasmus+.

Profilul candidatului: Voluntarul trebuie sa aiba varsta intre 17 si 30 de ani si sa fie cetatean roman.

 

Pentru mai multe detalii asteptam un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro.

Pentru mai multe detalii legate de programul EVS puteti consulta http://www.voluntareuropean.ro.

EVS - Wroclav