EVS – Fahren, Germania

Localitatea desfasurarii stagiului: Fahren, Germania.

Perioada stagiului EVS: 1 septembrie 2017 – 31 august 2018

Organizatia gazda: Grüner Grashalm e.V.

Esti gata de o experienta de voluntariat in Germania, plina de provocari si noi posibilitati? Ai o pasiune pentru activitatile in aer liber si aventura? Vrei sa lucrezi in cadrul unei echipe internationale si dinamice? Esti gata sa pornesti intr-o calatorie de descoperire a propriei persoane? Daca da, acesta este proiectul tau SEV!

Grüner Grashalm e.V. promoveaza cooperare si intelegere interculturala prin educatie in aer liber. In ultimii 20 de ani am organizat cursuri si schimburi de tineri pentru participanti din intreaga Europa. Recent am inceput sa desfasuram proiecte internationala in Rusia, Ucraina, Polonia, Franta si Germania. Organizatia noastra dezvolta abilitati de lucru in echipa, metode de comunicare si strategii de integrare, prin toate proiectele pe care le desfasoara. Promovam valorile democratiei si toleranta fata de orice diferente de ordin national, cultural, etc.

Activitatile noastre includ cataratul, rafting-ul, excursii, ski, navigatie, kayaking, ciclism, dar si muzica, teatru sau dans. Credem ca scotand participantii din zona lor de confort, fizic, emotional sau cultural, ii ajutam sa se imbogateasca si sa se dezvolte personal.

Stagiul dureaza un an de zile si este organizat pentru voluntari din Ucraina, Polonia si Romania.

Activitatile voluntarilor:

– vor participa la organizarea si desfasurarea activitatilor in aer liber;

– isi vor dezvolta cunostintele despre pegagogie de aventura si educatie outdoor;

– isi vor imbunatati competentele lingvistice in cele doua limbi de lucru (engleza si germana)

– vor fi participanti in proiecte internationale in Germania si alte tari

– vor dobandi experienta in managementul si dezvoltarea unui proiect

– vor lucra intr-o echipa internationala

– vor dobandi experienta in lucrul cu diverse grupuri de tineri.

Costurile de cazare, transport, asigurare de sanatate, masa si alocatia de trai sunt asigurate prin programul Erasmus+.

Profilul candidatului:

Voluntarul trebuie sa aiba varsta intre 18 si 30 de ani si sa fie cetatean roman.

Cei interesati trebuie sa aiba experienta sau inclinatie spre activitati in aer liber, educatie outdoor, pedagogie, dorinta de invatare si de iesire din zona de comfort. Voluntarii trebuie sa fie dispusi sa traiasca 12 luni in Fahren – micul sat in care avem sediu – si sa ajute la intretinerea cladirii si a echipamentului. Este recomandata cunoasterea la nivel de baza a limbilor engleza si germana si motivatia de dezvoltare a competentelor lingvistice si dorinta de a lucra intr-o echipa internationala dar si cu diferite tipuri de participanti, inclusiv refugiati sau tineri cu diferite grade de dizabilitate. Un plus sunt abilitati digitale (de editare video, design web, etc.

 

Pentru mai multe detalii asteptam un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro.

EVS Fahren