Formam echipa de voluntari-actori pentru Caravana Piesa de Rezistenta!

Timp de 5 zile voluntarii proiectului „Piesa e Rezistenta: de la spectator la actor” au pregatit intens piesele de teatru comunitar pentru prevenirea riscurilor in caz de dezastre. Cei 9 voluntari au descoperit treptat cum functioneaza o echipa, ce este voluntariatul si elemente specifice legate de reducerea riscurilor si raspuns la dezastre in sate din Romania din judetele Bacau, Galati, Buzau si Vrancea. Au invatat pe rand sa faca harti ale riscurilor, sa identifice vulnerabilitati, sa stie ce trebuie sa contina trusa pregatita cu grija in avans pentru a supravietui. S-au antrenat cu exercitii de teatru comunitar si improvizatie si au analizat comunitati pentru crearea de scenarii pentru satele Agas, Berca, Vintileasca si Matca.

Partenerii Habitat for Humanity Romania, ART Fusion si Pro Vobis vor lucra cu echipa de voluntari in cadrul repetitiilor si vor merge intr-o caravana pentru a creste gradul de constientizare si responsabilitate privind dezastrele naturale in cele 4 comunitati rurale vulnerabile prin aplicarea unei metode educationale inovative – teatrul comunitar-participativ.

Gheorghe Bratuleanu: „La inceput a fost o provocare mare pentru mine sa joc, sa ma intergrez in tot felul de exercitii de improvizatie si sa intru in pielea unor persoanje, dar mi-a lacut atat de tare ca pe parcursul zilelor m-am adaptat si am incredere ca pot contribui la piese ca voluntar actor. Si cred ca legat de riscuri in caz de dezastre naturale mereu imi voi aminti ca e mai bine sa prevenim decat sa incercam sa reparam.”

Alice Culita: „A fost o ocazie buna sa ma redescopar pe mine si in relatiile cu ceilalti, a fost intens si am cunoscut oameni faini cu care am format o echipa si imi place cum s-au conturat piesele de teatru. Obisnuiam sa vad doar la stiri lucruri legate despre inundatii sau inzapeziri, dar nu m-am pus niciodata in locul oamenilor de acolo si acum pentru prima data am simtit si eu o parte din ce simt si cumva am simtit ca si eu fac parte din acele comunitati in care vom merge cu caravana de piese de teatru.”

„Piesa de Rezistenta: de la spectator la actor” este un proiect implementat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank si administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.