Sesiunea de instruire „Practical Skills and Tools for Volunteer Management”

Opt voluntari EU Aid Volunteers care vor pleca la sfarsitul lunii in stagii in India si respectiv Pakistan au fost formati in perioada 17-18 febr. 2014 in managementul voluntarilor de catre Pro Vobis, la Boxtel, in Olanda. Printre acestia se numara si o romanca, Iulia, care tocmai s-a intors dintr-un stagiu de voluntariat de 1 an in Bangladesh si urmeaza sa plece pentru 3 luni in India.

Sesiunea de formare face parte din proiectul pilot „EU Aid Volunteers Building in Resilience”, implementat in parteneriat cu VSO International si VSO Olanda si finantat de Uniunea Europeana in vederea punerii bazelor programului european EU Aid Volunteers.

Pe langa responsabilitatile specifice fiecarui plasament in parte (management, IT, sanatate publica, DRR, etc.), acesti voluntari vor sprijini organizatiile lor gazda din tarile respective sa demareze programe de voluntariat local, in special in domenii legate de reducerea riscurilor de dezastre.

Sesiunea de formare oferita de Pro Vobis a fost precedata de un modul mai extins pentru formarea de abilitati de a lucra in domeniul dezvoltarii internationale/domeniul umanitar si a fost urmata de un modul referitor la identitatea EU Aid Volunteers, ambele livrate de VSO Netherlands.

Detalii lahttps://www.provobis.ro/eu-aid-volunteers/. Mai multe fotografii de la sesiunea de instruire gasiti la https://www.facebook.com/provobis/media_set?set=a.10203155571554993.1073741834.1378525539