Ghidul Vaccinării Anti-Covid pentru Societatea Civilă

În circumstanțele actuale, societatea civilă are capacitatea de a responsabiliza cetățenii și de a consolida încrederea în soluțiile pe care le avem la îndemână în lupta cu virusul! Tocmai de aceea, la inițiativa Asociației Young Initiative și împreună cu alte patru organizații partenere – World Vision România, Forumul Tinerilor din România, Federația YMCA România, Asociația Școlile Satelor Noastre, vă oferim un ghid menit să sprijine organizațiile non-profit care doresc să susțină campania națională de vaccinare împotriva COVID-19. 

Ghidul Vaccinării Anti-Covid pentru Societatea Civilă prezintă într-un limbaj accesibil informații relevante de la nivel global, cât și local, despre campania de vaccinare, fiind adaptat la realitățile sectorului nonprofit.
În cadrul acestuia sunt abordate patru teme relevante:

  • Provocările campaniei de vaccinare în România și în lume;
  • Rolul societății civile;
  • Activitățile ce pot fi întreprinse de către ONG-uri;
  • Recomandări și atenționări specifice.

Conținutul ghidului este unul foarte practic, în cadrul acestuia fiind cuprinse și sugestii pentru ONG-uri, referitoare la facilitarea dialogului cu privire la vaccin în rândul grupurilor vulnerabile, combaterea mesajelor de tip fake news la nivelul comunității în care activează, derularea de campanii de advocacy specifice sau oferirea de spații pentru potențiale de centre de vaccinare sau informare cu privire la vaccinare, acolo unde este necesar. Ghidul este potrivit și pentru alte structuri, precum biblioteci publice, muzee, direcții județene de specialitate, instituții de cultură sau chiar IMM-uri.

Așa cum a declarat și colegul nostru Răzvan-Victor Sassu, Președintele Asociației Young Initiative – „Organizațiile non-profit sunt deseori cele mai apropiate de comunitate, bucurându-se de un nivel ridicat de încredere din partea celor cu care lucrează. Dacă ne dorim să trecem cu bine peste această pandemie, va fi esențial să avem nu doar politici publice eficiente, dar și să fim solidari unii cu ceilalți – om cu om, comunitate cu comunitate. Iar pentru organizațiile care au nevoie de informații, recomandări și inspirație pentru a sprijini campania de vaccinare și informarea corectă în cadrul propriilor comunități, lansăm acest Ghid care să le vină în ajutor”.

Vă invităm să-l parcurgeți aici și să-l dați mai departe! Avem convingerea că împreună suntem mai puternici și că muncind cot la cot putem contribui la binele tuturor!