TRAINING SMV: Cum ne motivam voluntarii?

Lansam al treilea modul de training din Scoala Managerilor de Voluntari_editia de primavara!

Modulul 3: “Cum ne motivam voluntarii?”

In cadrul acestui modul de training vom analiza cea mai arzatoare si presanta provocare a managerilor de voluntari – motivarea voluntarilor. Foarte frecvent e prima intrebare care apare pe buzele celor care gestioneaza voluntari: Cum sa le mentin interesul? Vom discuta asadar despre cum construim strategia de motivare, de ce trebuie sa tinem cont in motivarea voluntarilor, care e diferenta dintre motivarea si recunoasterea meritelor voluntarilor, vom descoperi noul Certificat de voluntariat prevazut de legea voluntariatului si cum poate fi el folosit in recunoasterea competentelor dobandite de voluntari, dar si in motivarea lor. Vom descoperi impreuna cu voi ce sta in puterea noastra, dar si ce nu tine de noi, atunci cand vrem sa generam motivatie si vom crea impreuna o lista de actiuni, demersuri si abordari care motiveaza voluntarii, indiferent de domeniul in care isi desfasoara activitatea.

In plus, vom aborda si tema supervizarii continue, un alt pas important in managementul voluntarilor. Veti afla ca supervizarea nu tine de „controlarea” voluntarilor si veti afla, de asemenea, cum se poate ca ceva care suna atat de anost sa genereze motivarea voluntarilor!

In procesul de invatare veti beneficia de exemple concrete si de o sesiune dedicata de Q&A. Participand la acest modul veti pleca cu raspunsuri la intrebari precum:

  • Cum ne pastram voluntarii motivati?
  • Ce fac cu voluntarii care isi pierd interesul pe parcurs? De ce nu se tin voluntarii de treaba?
  • De ce imi pleaca voluntarii?
  • Cum integrez voluntarii „dificili”?
  • Ce fac daca nu am bani sa le cumpar mici cadouri?
  • Cum dau sarcini plictisitoare voluntarilor?

Motivati sa veniti la SMV? Va asteptam!

Acest modul se desfasoara sub egida Scolii Managerilor de Voluntari_editia de primavara si este cel de-al treailea dintr-o serie de 4 module de training a cate 4 ore pe care vi le oferim in perioada februarie – martie 2016.

Cand:

Marti, 15 martie, orele 13-17

Unde:

Cluj-Napoca, Centrul de Training Pro Vobis de pe str. Virgil Fulicea nr. 1 ap.1

Nr. locuri:

Max. 15

Trainer:

Corina Pintea (Pro Vobis) – trainer acreditat ANC cu peste 10 ani de experienta si peste 70 de cursuri sustinute

Taxa de participare:

  • 75 RON pentru cei care doresc sa participe doar la acest modul

Inscriere:

Inscrierea se face prin completarea formularului de inscriere, dupa care veti fi contactati via e-mail. Confirmarea locului se face in urma achitarii taxei de inscriere pana cel tarziu in data de 28 februarie. Au prioritate la rezervarea locurilor persoanele care opteaza pentru inscrierea la mai multe module SMV. Pentru alte informatii sau intrebari va rugam sa ne contactati la adresa training@provobis.ro.

Despre noi

Scoala Managerilor de Voluntari este un eveniment Pro Vobis – Centrul National de Resurse de Voluntariat care isi propune sa ofere sprijin organizatiilor si institutiilor care lucreaza cu voluntari in vederea cresterii calitatii implicarii voluntarilor si cresterii calitatii experientei de voluntariat. Misiunea noastra este de a dezvolta voluntariatul prin activitati de instruire, consultanta, cercetare si facilitarea colaborarii tuturor factorilor interesati si de a promova voluntariatul in Romania ca resursa viabila si de neinlocuit in solutionarea problemelor cu care se confrunta societatea. Pro Vobis a crescut dintr-o organizatie umanitara infiintata de voluntari in 1992 la Cluj-Napoca intr-un centru de voluntariat de succes care, inca din 2002, actioneaza la nivel national prin proiecte inovatoare, campanii de advocacy, evenimente de anvergura, resurse, si servicii de training pentru manageri de voluntari si servicii de consultanta pentru ONGuri si institutii. Pro Vobis este afiliat la Centrul European de Voluntariat avand astfel acces la resurse externe care ne ajuta sa dezvoltam servicii si proiecte inovative si la standarde inalte de calitate.