EVS – Living History – Nicosia, Cipru

Localitatea desfasurarii stagiului: Cipru, Nicosia (greaca: Lefkosia)

Perioada stagiului EVS: 20 februarie 2018 – 25 martie 2018

Organizatia coordonatoare: Politistiko Ergastiri Ayion Omoloyiton

Organizatia gazda: The Leventis Municipal Museum of Nicosia

Doi voluntari din Romania au ocazia sa participe la un stagiu de 36 de zile in domeniul educatiei prin teatru in Nicosia, Cipru. Stagiul este coordonat de organizatia Politistiko Ergastiri Ayion Omoloyiton, care are o experienta de peste 15 ani in sustinirea initiativelor din domeniul culturi, artelor si istoriei – atat la nivel local cat si la nivel international.

Stagiul este organizat impreuna cu Muzeul municipal al orasului Nicosia. Voluntarilor romani li se vor alatura alti 8 voluntari  veniti din Spania, Lituania, Franta si Slovenia. Activitatile presupun lucru cu tineri si elevi, organizarea de evenimente cu scop educativ si actiuni de promovare a istoriei locale, dupa cum urmeaza:

  •  Dezvoltarea de programe educationale pentru tineri si copii prin intermediul teatrului cu scopul de a face cunoscuta istoria orasului Nicosia (Lefkosia)
  •  Promovarea istoriei locale prin reprezentatii de actorie si spectacole
  •  Promovarea culturii cipriote prin metode creative
  •  *Voluntarii vor participa la cursuri de actorie organizate in cadrul muzeului

Profilul candidatilor

Pentru acest stagiu se cauta candidati care au experienta de lucru cu tineri, descurcareti si adaptabili, comunicativi, creativi si implicati. Voluntarii vor fi implicati in activitati destinate elevilor de varste diferite, parintilor, familiilor si turistilor orasului Nicosia. Pe langa disponibilitatea de a lucra cu tineri si copii, organizatia isi doreste voluntari entuziasti si responsabili. Sunt binevenite abilitati de actorie si interpretare. 

Pentru mai multe detalii despre proiect, organizatia gazda sau procedura de inscriere, asteptam cat mai repede un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro.

Pentru mai multe detalii legate de programul EVS puteti consulta www.voluntareuropean.ro.

EVS Nicosia 2