Seminar european pe tema programului EU Aid Volunteers

Intre 24 si 25 februarie 2014, colega noastra Cristina Rigman participa la seminarul referitor la instruirea si managementul voluntarilor EU Aid Volunteers, adresat expertilor in domeniu, organizat in cadrul DG ECHO, la Brussels. Seminarul este organizat de Bioforce Institute, People In Aid si France Volontaires in colaborare cu ICF GHK si INTRAC in cadrul unui contract cu DG ECHO.

Acesta este cea de-a doua intalnire consultativa, dupa cea din decembrie 2013, in cadrul actiunilor pregatitoare pentru initiativa europeana EU Aid Volunteers si se va ocupa in mod specific de discutarea propunerilor de reglementari privind instruirea voluntarilor EUAV, standardele de managementul voluntarilor si modalitatile de certificare pentru organizatiile de trimitere si cele gazda. Un punct important pentru noi pe agenda discutiilor se refera la nevoia de capacitare a potentialelor organizatii de trimitere de voluntari EUAV din noile state membre ale UE.

Pro Vobis a participat la ambele intalniri mentionate ale expertilor ca urmare a implicarii in ultimii 2 ani in proiecte pilot EU Aid Volunteers alaturi de VSO International si VSO Netherlands. Detalii despre acestea gasiti in sectiunea Proiecte din meniu.