Toamna aceasta se numara Potecatorii la Gameloft Cluj!

“Sa nu va aduceti cele mai bune haine!’’ – asa a inceput prezentarea activitatii de voluntariat in care urmau sa se implice cei 5 angajati voluntari din firma Gameloft Cluj, alaturi de Asociatia Ecouri Verzi, in 15 noiembrie 2014, in apropiere de Cluj-Napoca. Gabriel, Stefan, Alex, Florina si Alexandru sunt angajatii unei importante companii de software, insa in acest weekend au fost voluntari „potecatori” alaturi de entuziastii muntelui de la Asociatia Ecouri Verzi si entuziastii voluntariatului de la Pro Vobis.

In cadrul proiectului „Angajat caut Voluntariat” Pro Vobis a creat, special pentru angajatii companiei Gameloft Cluj, o activitate de voluntariat pliata pe interesele acestora, identificate dupa o serie de intalniri in care acestia s-au cunoscut mai bine intre ei, au format echipe in functie de tipurile de activitati preferate si au aflat mai multe despre posibilitatile de implicare in comunitate. Ne-a bucurat faptul ca unul dintre angajati si-au adus alti 2 prieteni la activitate, voluntariatul fiind o ocazie foarte potrivita de a petrece timp de calitate impreuna. Pro Vobis a facilitat parteneriatul cu Asociatia Ecouri Verzi, a carei misiune si activitati corespund intereselor identificate, partener care a beneficiat de pregatire prealabila prin workshopul pentru cresterea calitatii lucrului cu voluntari provenind din randul angajatilor.

Sambata, 15.11.2014, la ora 8 dimineata, cei 7 voluntari au ajuns punctuali la locul de intalnire, inarmati cu buna-vointa, curiozitate si multa energie, pregatiti sa readuca la viata poteca din Muntii Trascaului, pe traseul cu banda albastra dintre Cabana Buru si platoul Borzesti. Cei doi coordonatori Ecouri Verzi au asigurat echipamentul special, care a constat in drujba electrica, fierastraie, pensule, vopsea, sabloane standardizate, manusi speciale de protectie, si s-au ocupat de instruirea voluntarilor privind modul de lucru si protectia muncii, asigurandu-se ca activitatea se desfasoara in deplina siguranta.

Bucurandu-se de o zi superba de toamna, in peisajul colorat al padurii, voluntarii au lucrat in echipe de cate 2 sau 4, in functie de activitatea asumata – in timp ce o parte din voluntari au vopsit sageti indicatoare si marcaje pe copaci, alte echipe au debarasat poteca de crengi si truchiuri uscate cu ajutorul fierastraielor manuale si a unei drujbe atent manuite de ghizii Ecouri Verzi. In timp ce lucrau au invatat mai multe lucruri despre diversele tipuri de sabloane care exista pe munte, ce semnificatie au si cum pot fi citite si mai ales  si-au cunoscut mai bine colegii de birou, intr-un context diferit. Au glumit, au povestit, s-au ajutat cand au avut nevoie, au luat un pranz bine meritat in mijlocul frunzelor aramii si s-au intors seara acasa mai mult prieteni decat simpli colegi. Mai mult decat atat, au reusit sa readuca la viata o poteca de aprox. 6 km, traseu care acum  este gata sa fie explorat in deplina siguranta si confort de iubitorii muntelui de toate varstele.

Actiunea de voluntariat a fost facilitata de Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat in cadrul proiectului “Angajat caut voluntariat” si organizata de Asociatia Ecouri Verzi pentru angajatii Gameloft Cluj. Pro Vobis deruleaza in perioada mai 2014-mai 2015 proiectul „Angajat caut voluntariat” (www.win-win.ro), finantat prin Granturile SEE 2009-2014 in cadrul Fondului ONG in Romania, proiect ce urmareste dezvoltarea si promovarea voluntariatului sprijinit de angajator in companiile din Romania prin crearea unui model viabil si replicabil de implicare a angajatilor in activitati de voluntariat cu sprijinul angajatorului si in colaborare cu o organizatie neguvernamnetala activa in comunitate in domeniul de implicare ales de catre angajati.

*Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE 2009-2014.