REVEAL2

Proiectul REVEAL II – Resurse Educationale Deschise – Cresterea eficacitatii voluntariatului in Europa prin Educatia Adultilor (septembrie 2014 –  august 2016) este finantat de Comisia Europeana in cadrul programului Erasmus+, Actiunea Cheie 2, fiind construit pe succesul proiectului REVEAL, care a produs 12 cursuri in 6 limbi pentru voluntari si coordonatorii lor.

Partenerii implicati in proiect sunt:

 • CSV – Centro Solidarietà Incontro Ascolto e Prima Accoglienza (IT)
 • BEST Institut (A)
 • Felnőttképzők Szövetsége (HU)
 • KSEAD – Kultur Sanat Egitim Akademi Dernegi (TR)
 • IHF – Institut de Haute Formation aux Politiques Communautaires asbl (B)
 • ETNOLIGA – Fundacja dla Wolnosci (PL)
 • HELP (HR)
 • PRO VOBIS – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat (RO)
 • FORUM – Idéburna organisationer med social inriktning (SE)
 • IWS – Internet Web Solutions Srl (ES)
 • IDP – Italian Development Partners SAS (IT)
 • NCVO – National Council for Voluntary Organisations (UK)

In acest proiect, parteneriatul va urmari:

A)     Largirea ariei geografice cuprinse prin includerea unor tari si limbi noi. OER-REVEAL-II va extinde aria de cuprindere a proiectului prin includerea a 12 parteneri care reprezinta 11 limbi straine diferite vorbite oficial in 16 state membre ale EU precum si state candidate.

B)      Cresterea scopului tehnic si operational prin includerea unor subiecte noi, specifice pentru traininguri dedicate educatiei adultilor din domeniul voluntariatului si al celui de-al treilea sector. Oferta educationala cuprinde 21 de cursuri focusate pe 7 mari teme, de la Management de Proiect pentru sectorul ONG pana la Fundraising.

C)      Deschiderea rezultatelor proiectului catre publicul larg, prin Resurse Educationale Deschise: scopul proiectului este de a aduce in domeniul Resurselor Educationale Deschise bogatia de informatii, de  materiale si continut, mai specific astfel:

1. Instrumentul de Auto-Evaluare online pentru a evalua, valorifica si conceptualiza cunostintele si competentele adultilor participanti in educatie/ voluntarilor, prin identificarea abilitatilor specifice precum si a lacunelor existente.

2. Un set de instrumente online de training pe nivele multiple care sa acopere lacunele identificate, prin solutii de invatare personalizate pentru adulti si voluntari.

3. Materiale si continut interactiv de training, bibliografie de informatii relevante, expertiza, studii de caz, etc. Parteneriatul vizeaza reprezentantii celui de-al treilea sector, asociatiile de voluntariat, facilitatori pentru sectorul de voluntariat, furnizori de servicii pentru sectorul privat, centre de cercetare active in societatea civila si voluntariat. REVEAL 2 aduce impreuna diversii participanti din domeniul educatiei adultilor si al treilea sector, cu un puternic accent pe Resursele Educationale Deschise Pan-Europene care sunt accesibile in 11 limbi pentru realizarea cresterii incluzive EU2020 prin imbunatatirea oportunitatilor de invatare pentru adulti, pentru a sustine impactul voluntariatului in EU.

Pentru mai multe detalii accesati www.revealvolunteering.eu.