SEV te pune in miscare!

Raluca a invata sa mearga cu bicicleta

„In urma cu un an si jumatate, am decis sa schimb ceva in viata mea, ceva in mai bine. Stiam doar ca imi doresc sa fiu de folos comunitatii, sa ma implic, sa ajut. Insa nu stiam exact cum, cand si unde va fi posibil. Intamplator, intr-o zi cautand mai multe informatii despre voluntariat, am descoperit Serviciul European de Voluntariat (SEV). La scurt timp am fost acceptata de catre Centrul de Tineret din Albacete  si astfel mi-am inceput stagiul. Si intr-un an de zile am crescut cat altii in10. Am invatat ce inseamna sa ai colegi de apartament, cat de important e sa fii tolerant in fata unor noi culturi si obiceiuri si am incercat sa asimilez traditiile tarii gazda.

Ca voluntar, am desfasurat nenumarate activitati cu persoane de toate varstele, dar in special cu tineri. Am invatat sa merg pe bicicleta, desi eram destul de tematoare la inceput, mi-am imbunatatit considerabil nivelul de spaniola si fluenta, am impartasit din cunostintele mele de engleza dand cursuri de limba la centru. Prin intermediul dansului, al teatrului, al lucrului manual am dat viata unor noi ateliere si activitati pentru beneficiarii centrului de tineret. Voluntariatul m-a ajutat sa ma dezvolt din toate punctele de vedere, atat la nivel personal cat si profesional, mi-a aratat ca trebuie sa imi infrunt frica de necunoscut si mi-a dat sansa de a fi utila in societate si de a primi si darui in egala masura. 

SEV mi-a aratat cai nebanuite, a fost poarta mea de deschidere a unor experiente noi si absolut minunate. De aceea, pe toata perioada serviciului de voluntariat, am incercat zilnic sa urc cat mai sus ca sa pot vedea astazi cat mai departe.

Un stagiu SEV iti poate schimba viata! „

Aceasta este marturia sincera a Ralucai Anton, voluntara trimisa de Pro Vobis in Spania, la un stagiu de 12 luni in cadrul Centrului de Tineret din Albacete, in perioada februarie 2014-ianuarie 2015. Mai multe detalii despre stagiul ei puteti vedea pe blogul creat de voluntarii din proiect sau in filmuletul de prezentare al proiectului, care se incheie cu dovada vie a faptului ca Raluca a invatat chiar acolo, in Albacete, alaturi de colegele ei voluntare din Italia, sa mearga cu bicicleta. O lectie mica poate, dar cu impact pe termen lung, mai ales asupra increderii ei in fortele proprii si in autodepasire. Raluca ne-a marturisit ca de la momentul in care ne trimitea noua CV-ul si scrisoarea de intentie pentru acest proiect si pana in clipa finalizarii lui, a crescut si s-a schimbat foarte mult. Acum ea a ramas in Spania, o tara pe care o iubeste si o apreciaza, incercand sa aplice tot ce a invatat si sa isi construiasca un viitor.

Daca vreti si voi sa experimentati un stagiu SEV, sa aveti parte de experiente de invatare autentice si puternice, nu ezitati sa ne contactati la adresa voluntar@provobis.ro.

SEV te pune in miscare!