Flash-mob online pentru SNV!

Lume lume, e timpul pentru un mare flash-mob online pentru voluntariat! In data de 12 mai, la startul Saptamanii Nationale a Voluntariatului, postam toti acelasi mesaj pe Facebook, in acelasi timp.

Saptamana Nationala a Voluntariatului (SNV) editia a treisprezecea va avea loc in perioada 12-18 mai 2014 si te invitam sa raspandesti mesajul de mai jos despre sarbatoarea voluntariatului:

“Incepe Saptamana Nationala a Voluntariatului – PARTICIPA ca voluntar, SPRIJINA activitatile sau SCRIE despre ele!” (cu link la calendarul SNV www.voluntariat.ro/snv/calendar)

Daca esti alaturi de noi, intra pe http://www.thunderclap.it/projects/11257-recreeaza-te-prin-voluntariat, fa click pe „support with Facebook” (sau Twitter, daca ai) si conecteaza-te cu contul tau la cauza. Aplicatia Thunderclap va posta mesajul automat pentru noi toti, in 12 mai dimineata!

Ce este Thunderclap? Este ca un flash-mob online in care toti postam acelasi mesaj pe conturile noastre de Facebook in exact acelasi timp. Thunderclap face asta automat pentru tine, trebuie doar sa aderi la cauza. Thunderclap nu posteaza nimic altceva pe contul tau in afara de mesajul respectiv in ziua de 12 mai 2014 si poti sa te retragi din campanie oricand.

Saptamana Nationala a Voluntariatului (SNV) este un eveniment national care are loc in a treia saptamana din luna mai, menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si voluntarii pe care acestia ii implica, pentru a sarbatori impreuna voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunitatii pentru acesta si pentru a recunoaste public activitatea voluntarilor.

Editia 2013 a SNV a insemnat:

  • 425 de activitati de voluntariat sau de promovare si de recunoastere a voluntariatului deschise publicului larg
  • organizate de peste 150 de parteneri – ONG-uri, institutii si grupuri informale de initiativa in colaborare cu 663 de alti parteneri locali
  • in 38 de judete din tara si din capitala si 110 localitati mici si mari
  • peste 12 000 de voluntari mobilizati in tara
  • peste 25 000 de ore de voluntariat
  • peste 200 de aparitii media
  • peste 48 000 de beneficiari directi (comunitatea larga, copii, varstnici, persoane defavorizate)
  • cu ajutorul a peste 500 de sponsori locali
  • Valoarea muncii voluntarilor din aceste 7 zile, raportat la salariul minim pe economie, se ridica la 462 061 RON!
  • 8 actiuni de voluntariat corporatist cu ocazia Zilei Voluntariatului Corporatist Give & Gain Day.

Intra pe www.voluntariat.ro/snv!