EVS – „Supporting Learning Communities” – Valencia, Spania

Localitatea desfasurarii stagiului: Valencia, Spania

Perioada stagiului EVS: 23 februarie 2017 – 14 decembrie 2017

Organizatia coordonatoare: XERACION Valencia

Organizatii gazda: Scoala Santiago Apóstol si Asociatia Brúfol.

Activitatile propuse in cadrul acestui proiect sunt extrem de diverse. Fiecare voluntar isi va putea stabili parte din program impreuna cu persoanele responsabile din cadrul scolii, indeplinind sarcini specifice, dar avand la dispozitie o mare flexibilitate pentru a-si urma propriile pasiuni. Voluntarii isi vor petrece cea mai mare parte a timpului la Scoala Santiago Apostol, dar vor aloca un numar de ore (nu mai mult de 4 ore pe saptamana) Asociatiei Brúfol. Astfel, voluntarii vor dobandi experienta atat in cadrul unui proiect in domeniu educational cat si in sectorul non-profit.

Tipurile de activitati variaza de la asistenta acordata seniorilor, copiilor in cadrul programului de dimineata, tinerilor cu oportunitati reduse, asistenta pentru ca tinerele mame sa dobandeasca noi competente, prevenirea dependentei de droguri, organizarea de grupuri interactive, instruire familiala, lectii de utilizare a computerului, activitati pentru tineri cu risc de abandon scolar, activitati muzicale, dezbateri si discutii, emisiuni radio, sport, la alte tipuri de ateliere educative sau cu profil social.

Voluntarii isi vor dezvolta la randul lor competente digitale, lingvistice, sociale, interculturale si vor reusi in acelasi timp sa inteleaga mai bine comunitatile aflate in risc de excluziune sau cu oportunitati reduse.

Costurile de cazare, transport, asigurare de sanatate, masa si o alocatie de trai sunt asigurate prin programul Erasmus+.

Profilul candidatului: Voluntarul trebuie sa aiba varsta intre 17 si 30 de ani si sa fie cetatean roman. Cautam o persoana foarte motivata cu o atitudine pozitiva. Candidatul ideal trebuie sa fie interesat de lucrul cu copii sau tineri din zone marginalizate, prin educatia non-formala. Constituie un avantaj cunostinte de limba spaniola.

 

Pentru mai multe detalii asteptam un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro.

Pentru mai multe detalii legate de programul EVS puteti consulta http://www.voluntareuropean.ro.

EVS Valencia