VOLUNTAR ÎN EUROPA – BALLINAGLERA, IRLANDA

Localitatea desfășurării stagiului de voluntariat: Ballinaglera, Irlanda
Perioada stagiului de voluntariat: 1 septembrie 2020- 30 septembrie 2021
Organizația coordonatoare: GEAI Irlanda

Căutam 1 voluntar pentru un stagiu de voluntariat în cadrul organizației GEAI Irlanda, o organizație non-guvernamentală preocupată de modul în care oamenii contribuie la încălzirea globală, care ajută persoane, școli și chiar comunități să facă tranziția spre un viitor eficient din punct de vedere al energiei utilizate și a resurselor folosite în viața de zi cu zi. Vei contribui la proiectul de mediu „Good Energies”, o inițiativă specializată pe zona de energie regenerabilă, care își propune să reducă emisiile de carbon la nivel local și național în Irlanda, organizând ”climate dialogue sessions” și alte evenimente dedicate subiectului în comunitate. Proiectul a mai fost implementat, edițiile anterioare având rezultate excelente la nivel de participare din partea voluntarilor și a comunității locale.

Profilul candidatului

Căutăm o persoană care are peste 22 de ani împliniți și cunoștințe bune de limba engleză (minim B1), care dă dovadă de responsabilitate față de planetă prin comportamentul său de zi cu zi, refuzând punga de plastic la magazin sau paiul în pahar, interesat/ă de mediu și de schimbările climatice.
Avem nevoie de o persoană interesată de comunicare, creativă și cu multă energie (regenerabilă, bineînțeles), care este dispusă să își exprime părerile și să își pună amprenta persoană în proiect. Mediul este unul favorabil pentru a învăța și pentru a-ți dezvolta și îmbunătăți skill-urile, dar și pentru a-ți pune energia în folosul unei comunități și a unei cauze frumoase.Căutăm o persoană flexibilă și rezilientă, dornică să se adapteze la culturi diferite, să locuiască și să lucreze într-o zonă rurală și să descopere cultura Irlandei. Locația stagiului este una rurală, interesul pentru muzică fiind un avantaj pentru zona aceasta din Irlanda.

Activități

Toate activitățile din cadrul acestui proiect, de la campaniile de informare și conștientizare în școli, până la conferințe, activități culturale și recreaționale, se concentrează pe conceptul de ”climate crisis”. Voluntarii vor căpăta experiență în campanii de conștientizare socială, social media și promovare, sisteme democratice și modalități de acțiune, interacțiune și împuternicire a comunității. Voluntarii vor avea parte de suport din partea organizației, având un mentor și contexte de învățare relevante pentru a putea avea parte de o experiență valoroasă, atât la nivel profesional (cunoștințe, abilități și competențe), dar și la nivel de dezvoltare personală și implicare activă în societate.

Pentru mai multe detalii despre proiect, organizația gazdă sau procedura de înscriere, așteptăm un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro până pe data de 31 martie 2020.