Voluntar în Europa – Ballinaglera, Irlanda

Localitatea desfășurării stagiului de voluntariat: Ballinaglera, Irlanda
Perioada stagiului de voluntariat: Septembrie/Noiembrie 2019 – Aprilie 2020
Organizația coordonatoare: GEAI Irlanda

Căutam 1 voluntar pentru un stagiu de voluntariat în cadrul organizației GEAI Irlanda, o organizație non-guvernamentală preocupată de modul în care oamenii contribuie la încălzirea globală, care ajută persoane, școli și chiar comunități să facă tranziția spre un viitor eficient din punct de vedere al energiei utilizate și a resurselor folosite în viața de zi cu zi. Vei contribui la proiectul de mediu „Good Energies”, o inițiativă specializată pe zona de energie regenerabilă și “single use plastic”, care este deja în faza a doua a implementării sale și care a avut rezultate inițiale excelente la nivel de participare din partea voluntarilor și a comunității locale.

Profilul candidatului

Căutăm o persoană care are 24 de ani împliniți și cunoștințe bune de limba engleză, care dă dovadă de responsabilitate față de planetă prin comportamentul său de zi cu zi, refuzând punga de plastic la magazin sau paiul în pahar. Cunoștințele medii de IT sunt un plus, dar nu reprezintă un criteriu obligatoriu, fiind esențial să ai o pasiune pentru social-media, organizarea de evenimente și campanii. Dacă ai prezență în social-media de orice natură, blog, Instagram, pagină de Facebook, este chiar și mai bine. Avem nevoie de o persoană creativă și cu multă energie (regenerabilă, bineînțeles), care este dispusă să își exprime părerile și să își pună amprenta persoană în proiect. Mediul este unul favorabil pentru a învăța și pentru a-ți dezvolta și îmbunătăți skill-urile, dar și pentru a-ți pune energia în folosul unei comunități și a unei cauze frumoase.Căutăm o persoană flexibilă și dornică să se adapteze la culturi diferite, să locuiască și să lucreze într-o zonă rurală și să descopere cultura Irlandei. Voluntarul selectat trebuie să fie disponibil/ă să participe la o sesiune de pregătire la sediul organizației gazdă din Irlanda la începutul lunii iulie.

Activități

Toate activitățile din cadrul acestui proiect, de la campaniile de informare și conștientizare în școli, până la conferințe, activități culturale și recreaționale, se concentrează pe conceptul de reciclare, de la protejarea mediului înconjurător, până la implementarea de inițiative precum „single use plastic” și energie regenerabilă. În cadrul școlilor vei dezvolta workshop-uri pentru elevi, încurajându-i să se informeze despre impactul încălzirii globale și să inițieze la rândul lor proiecte și campanii proprii care să susțină această cauză. De asemenea, vei avea discuții în care să prezinți programul Erasmus+ și posibilitățile de voluntariat existente. În cadrul comunității locale vei analiza modul în care este folosită energia și vei analiza modalitățile prin care locația să devină o comunitate sustenabilă. De asemena, vei organiza seminarii publice de conștientizare și o conferință în aprilie 2020 prin care să fie prezentate rezultatele proiectului.

Pentru mai multe detalii despre proiect, organizația gazdă sau procedura de înscriere, așteptăm un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro până pe  29 mai 2019.