Voluntar în Europa – Cava dei Tirreni, Italia

Localitatea desfășurării stagiului de voluntariat: Cava dei Tirreni, Italia
Perioada stagiului de voluntariat: Iulie 2019 – Iulie 2020
Organizația coordonatoare: Moby Dick

Căutam 2 voluntari pentru un stagiu de voluntariat de un an în sudul Italiei, în cadrul organizației non-guvernamentale „Moby Dick”, organizație care își propune să susțină tinerii în dezvoltarea lor și să-i ajute să-și formeze noi abilități și competențe, încurajându-i pe aceștia să se implice activ în viața socială, culturală și economică a comunității locale. Activitatea ta se va desfășura în cadrul „Green Hub”, un spațiu de întâlnire pentru proiecte inovative și inițiative sustenabile.

Profilul candidatului

Căutăm persoane creative, pasionate de scriere, desen și fotografie sau dispuse să-și dezvolte competențe din această sferă. Dacă ai abilități bune de organizare, ești o fire flexibilă și proactivă, ești interesat/ă de cum funcționează lucrurile din jurul tău și ai vrea să știi cum să repari ceva când se strică, credem că ți-ai găsit mediul ideal de învățare. Dacă ai și un interes pentru mediul online și pentru platformele de social media, ești dornic/ă să înveți limba italiană și să cunoști cultura Italiei, e mai mult decât perfect. Sună interesant și provocator pentru tine să te adaptezi la un mediu nou și multicultural, să interacționezi cu copii sau persoanele de orice vârstă și să oferi suport în organizarea de evenimente? Hai în proiect!

Activități

Ziua ta va începe cu o serie de cursuri de italiană care să te ajute să-ți formezi noi skill-uri de comunicare pe care apoi să le folosești în interacțiunea cu persoanele din comunitatea locală. Vei avea parte și de întâlniri de schimb cultural și activități de mentorat pe tot parcursul proiectului. Activitatea ta va presupune suport și administrarea spațiul Green Hub, alături de gestionarea rețelelor de social media și a website-ului organizației. Vei avea o contribuție și în cadrul componentei „School of Resiliance”, unde vei interacționa cu copii înscriși în program și vei ajuta la organizarea activităților pentru aceștia. O altă componentă a activității tale va fi implicarea în cadrul programului „Repair Caffe”, unde vei învăța mai multe despre importanța reciclării prin repararea a obiectelor din jurul tău, oferind asistență pe durata activităților organizate.

Pentru mai multe detalii despre proiect, organizația gazdă sau procedura de înscriere, așteptăm un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro până pe 30 mai 2019.