Voluntar în Europa- Gdynia, Polonia

Localitatea desfășurării stagiului de voluntariat: Gdynia, Polonia
Perioada stagiului de voluntariat: 1 lună,  Iulie 2019
Organizația coordonatoare: Foundation of Social Changes “Creative”

Căutam 3 voluntari pentru un stagiu de voluntariat de 1 lună în cadrul organizației Foundation of Social Changes “Creative”, o organizație a cărei misiuni este să construiască o comunitate locală unită și închegată și care își propune să re-construiască un spațiu care în trecut a avut un efect benefic la nivel de comunitate, „The garden of friendship”. În trecut grădina organizației era un spațiu de întâlnire pentru oameni care doreau să își împărtășească pasiunile cu ceilalți, un loc în care se organizau concerte și picnicuri, sau chiar ateliere pe diverse teme. Din cauza unor lucrări de modernizare ale orașului, spațiul a fost închis, iar scopul acestui proiect este reînvierea spațiului și transformarea lui într-un loc de care întreaga comunitate locală să se poată bucura.

Profilul candidatului

Stagiul se adreseaza persoanelor deschise, comunicative, care reușeșesc să formeze legături cu persoane de toate vârstele din grupuri sociale diverse, cărora le plac animalele și care lucrează bine în echipă. De asemenea, căutăm voluntari care să fie confortabili cu lucrul în natură și activitatea fizică, dar și cu grădinăritul, construirea de diferite obiecte sau chiar pictatul. Se doresc voluntari care să fie dispuși să învețe lucruri noi și să se dezvolte, fiind încurajată participarea în special a tinerilor cu oportunități reduse.

Activități

Grupul de voluntari se va ocupa de crearea și înfrumusețarea grădinei organizației. Ei vor transforma tot spațiul prin intervenția lor, începând de la brainstorming-ul prin care vor plănui cum va arăta grădina, finalizând cu implementarea propriu-zisă a planurilor concepute. Ei vor gestiona activitățile de plantare a florilor și plantelor, construirea mobilierului de grădină și decorarea spațiului. La finalul proiectului, voluntarii vor organiza împreună un eveniment de deschidere a noului spațiu, în cadrul căruia vor invita comunitatea locală să se bucure de munca lor. Voluntarii vor învăța cum să lucreze cu persoane din culturi diferite și vâste diverse, vor avea șansa să-și pună amprenta personală în proiect și să își folosească sau să își găsească noi hobby-uri și abilități creative. Construirea grădinii îi va ajuta să-și dezvolte inventivitatea, abilitățile de negociere și de rezolvare de probleme, și nu în ultimul rând, va avea o puternică contribuție pe termen lung pentru rezidenții organizației și membrii comunității locale. 

Pentru mai multe detalii despre proiect, organizația gazdă sau procedura de înscriere, așteptăm un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro până pe 25 mai 2019.