Voluntar în Europa – Kalamata, Grecia

Denumirea proiectului: Bottles2Boats

Localitatea desfășurării stagiului de voluntariat: Kalamata, Grecia

Perioada stagiului de voluntariat: 21 octombrie 2019 -21 noiembrie 2019

Căutam 2 voluntari dornici să se aventureze pentru o perioadă de 1 lună într-un stagiu de voluntariat de scurtă durată, în orășelul mediteranean Kalamata.
Proiectul Bottles2Boats adresează o problemă care are impact la nivel global – utilizarea în mod excesiv a plasticului – și își propune conștientizarea și educarea tinerei generații asupra acestei problematici. Pornind de la conceptul de „reusing”, pe baza unei metode de reciclare inovative, voluntarii vor contribui la procesul de transformare a sticlelor de plastic în ambarcațiuni maritime, care să corespundă normelor și specificațiilor federației de navigație.

Profilul candidatului

Căutăm persoane interesate de mediu și de reciclare, care vor să contribuie în mod pozitiv la conștientizarea și combaterea problemei poluării. De asemenea, dacă ai o înclinație spre a construi lucruri sau o curiozitate despre cum anumite materiale se pot reutiliza, proiectul acesta este perfect pentru tine. Munca ta se va extinde și în zona de organizare de evenimente și activități de promovare, astfel devin un plus abilitățile de organizare și creativitatea în exprimare și prin conținut vizual, prin fotografie sau videoclipuri.

Activități

În cadrul proiectului, voluntarii se vor implica în activități diverse, facilitate prin metode non-formale și pe baza unor obiective de învățare de tip „learning by doing”, care să încurajeze formarea de noi abilități, cât și schimbul de experiență. Activitățile și sarcinile voluntarilor sunt următoarele:

· Participarea la ateliere;

· Pregătirea și întreținerea materialelor și spațiilor de lucru;

· Prelucrarea sticlelor de plastic în cabluri – țesutul cablurilor în plase – construirea bărcilor cu pânze din plasele din plastic;

· Organizarea unui eveniment public;

· Organizarea de activități care să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra problemelor de mediu;

· Promovarea proiectului – documentare (fotografiere, videoclipuri etc.);

· Scrierea de articole și testimoniale despre activități.

Pentru mai multe detalii despre proiect, organizația gazdă sau procedura de înscriere, așteptăm un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro până pe 27 septembrie 2019.