Voluntar in Europa – Education Volunteering Project – Nicosia, Cyprus

Localitatea desfasurarii stagiului: Nicosia, Cipru

Perioada stagiului de voluntariat: 5 luni, in intervalul Septembrie 2019 – Ianuarie 2020

Organizatia gazda: Politistiko Ergastiri

Profilul candidatului

Cautam 2 voluntari din Romania, cu varsta intre 18 si 30 de an. Dorim sa gasim persoane comunicative, descurcarete si flexibile, experienta anterioara in activitati cu tinerii fiind un avantaj.  Voluntarii trebuie sa fie dispusi sa isi asume diferite tipuri de sarcini si activitati, in special in sfera educatiei non-formale. Cautam tineri sociali si creativi, gata sa se implice activ in relatia cu copiii, parintii, tinerii cu dizabilitati si in evenimentele curente ale scolilor. Este apreciat si daca voluntarii au experienta in folosirea sportului ca metoda de interactiune. Deoarece vor interactiona cu copii, va fi solicitat un cazier judiciar.

Responsabilitati

Proiectul EDU VP a fost deja implementat in 2018 si se afla acum la a doua editie, datorita faptului ca s-a dovedit a fi o oportunitate deosebita pentru voluntarii deja gazduiti de a dobandi o experienta valoroasa de lucru in mediul educational. In 2019, proiectul va reuni 6 voluntari din Grecia, Italia si Romania.

Scopul principal al proiectului este oferirea de oportunitati voluntarilor internationali de a sprijini activitati educationale, intr-un mediu organizat si structurat. Voluntarii vor urmari calendarul scolilor si activitatile de dimineata ale acestora, dar se vor implica si in activitatile de dupa-amiaza, oferind sprijin atat in mediul scolar, cat si organizatiei gazda, ca centru comunitar.

Principalele activitati

  • Asistarea profesorilor la lectii
  • Activitati de sprijin: jocuri, sport, targuri, sarbatori, etc.
  • Crearea de jocuri educationale
  • Sprijinirea elevilor in procesul de invatare (la arte, limba engleza, muzica)
  • Promovarea voluntariatului si a metodelor non-formale de invatare
  • Prezentari cu privire la propria tara, cultura si traditii
  • Petrecerea unui timp de calitate cu copiii
  • Propunerea de proiecte legate de stagiul de voluntariat, obiectivele scolii, ale centrului cultural si ale cartierului.

Pentru mai multe detalii despre proiect, organizatia gazda sau procedura de inscriere, asteptam cat mai curand un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro.

Pentru mai multe detalii legate de programul de voluntariat european puteti consulta www.voluntareuropean.ro.

nicosia evs