Voluntar in Europa – YouthAction – Blackburn, Marea Britanie

Localitatea desfasurarii stagiului: Blackburn, Marea Britanie
Perioada stagiului de voluntariat: 11 luni, din 7 ianuarie 2019 pana in 9 noiembrie 2019
Organizatie gazda: YouthAction

Cautam un voluntar pentru un stagiu de 11 luni in localitatea Blackburn din tinutul Lancashire, Marea Britanie pentru a se implica in activitatile organizatiei de tineret YouthAction.

YouthAction este o organizatie caritabila care ofera o gama larga de servicii tinerilor cu varste cuprinse intre 8 si 24 de ani din Blackburn si din imprejurimi. Din anul 2003 si pana in prezent organizatia a adunat peste 5000 de membri iar numarul acestora este in continua crestere. Principala directie o reprezinta dezvoltarea unor comunitati in care tinerii se pot simti apreciati si respectati.

Prin intermediul diverselor actiuni si campanii, cercetari si proiecte personalizate, YouthAction sprijina tinerii vulnerabili proveniti din medii dezavantajate. Organizatia se implica si in imbunatatirea politicilor pentru tineret, incercand sa asigure tinerilor un cadru cu cat mai multe oportunitati de a se dezvolta personal si profesional.

Profilul candidatului

Cautam un candidat cu o atitudine pozitiva, pro-activa si cu spirit de echipa, usor adaptabil, responsabil, dornic sa invete lucruri noi si sa ia parte la toate activitatile desfasurate in cadrul YouthAction. Candidatul trebuie sa vorbeasca limba engleza, sa aiba capacitatea de a munci intr-un mediu multicultural si de a interactiona usor cu persoane din culturi si religii diferite. De asemenea, trebuie sa-i faca placere sa organizeze evenimente si ateliere, sa contribuie la buna desfasurare a trainingurilor si a proiectelor din cadrul organizatiei gazda.

Nu sunt necesare abilitati si competente specifice, insa se doreste ca voluntarul sa aiba o deschidere spre a invata si de a contribui la activitatile YouthAction.

Despre activitatile din cadrul stagiului

In mod obisnuit, programul de lucru al voluntarilor este de la 9.00 a.m. la 5 p.m. cu doua zile libere pe saptamana, zilele libere fiind cu precadere sambata si duminica. Activitatile concepute pentru voluntari insumeaza un numar de 35 de ore pe saptamana. In timpul celor 11 luni de stagiu, voluntarul va beneficia de 22 zile libere la care se adauga zilele libere corespunzatoare sarbatorilor nationale din Marea Britanie.

Voluntarul va fi implicat in toate aspectele si activitatile zilnice ale organizatiei gazda, inclusiv in mentinerea curateniei din sediu, activitati de gradinarit si pastrarea standardelor agreate in cadrul YouthAction si Gateway House. Va avea ocazia sa-si aduca contributia la diverse proiecte ale organizatiei, in functie de inclinatiile si interesele personale, raportat la specificul stagiului de voluntariat.

Activitatile in care voluntarul va fi implicat in cadrul stagiului sunt:

1. Organizarea si participarea la evenimente deschise, create pentru comunitatea locala
Aceste evenimente pot avea loc in localitate si la sediul YouthAction (de exemplu: Ziua Portilor Deschise, festivaluri, intalniri cu localnicii, etc.) sau in afara localitatii, in imprejurimile Blackburn-ului (de exemplu: reprezentatii de teatru, evnimente cu vanzare, etc.).

2. Participarea in cadrul proiectelor locale in care YoutAction este partener
Voluntarul isi va aduce contributia la desfasurarea proiectelor din cadul comunitatii locale. Aceste pot fi traininguri IT si de utilizare a calculatorului, diverse programe pentru tineri si traininguri pentru coeziune de grup).

3. Realizarea unor proiecte personale in cadrul stagiului EVS
Printre proiectele personale care se pot realiza in cadrul stagiului EVS se numara crearea blogului/jurnalului cu experente EVS, studiu individual pe domeniile de activitate ale Youth Action, dezvoltarea, implementarea si coordonarea de proiecte, monitorizarea si evaluarea proiectelor desfasurate la YouthAction.

4. Coordonarea stagiilor EVS
Activitati de primire a voluntarilor, training si coordonare a activitatilor, abordarea aspectelor administrative ale stagiilor, evaluarea stagiilor si realizarea documentelor finale pentru voluntarii participanti la stagii.

5. Sprijinirea procesului de invatare a limbii engleze *OPTIONAL
Voluntarul poate ajuta alte persoane sa-si imbunatateasca nivelul de limba engleza. Aceasta activitate se desfasoara independent de cursul online de limba engleza (OLS) de care toti voluntarii beneficiaza. Ajutorul acordat se refera la indeplinirea unor activitati punctuale (de exemplu: compunerea rapoartelor in urma activitatilor desfasurate, scrierea unor testimoniale si impresii, imbunatatirea nivelului conversational al limbii engleze, etc.).

Asadar, rolul voluntarului este de a sprijini personalul organizatiei Youth Action astfel:

– Mentinerea curateniei in sediul organizatiei
– Primirea vizitatorilor si a grupurilor de invitati
– Implementarea de actiuni punctuale in cadrul comunitatii locale
– Organizarea si participarea la evenimente cultural-artistice/intalniri informale la sediul YouthAction.
– Pro-activitate in ceea ce priveste bunul mers al proiectului personal din cadrul stagiului EVS
– Actualizarea permanenta a propriului Youthpass cu noile abilitati dezvoltate si cu rezultatele obtinute
– Imbunatatirea limbii engleze si dezvoltarea de noi competente

Asteptam inscrierea voastra prin trimiterea unui CV in limba engleza si a unei scrisori de motivatie, intr-o prima etapa.
Pentru mai multe detalii asteptam un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro.

EVS Blackburn