Voluntariat in ingrijirea copiilor

In perioada octombrie-noiembrie 2015, Pro Vobis ofera training si consultanta in cadrul proiectului “Rolul organizatiilor neguvernamentale in ingrijirea alternative a copiilor – Investitie comuna in calitate”, implementat de Asociatia SOS Satele Copiilor Romania.

Rolul Pro Vobis este acela de sustinere a sesiunii de formare pentru specialistii SOS Satele Copiilor Romania implicati in lucrul cu voluntarii, facilitarea procesului de planificare strategica si elaborarea unei strategii si a unui plan de actiune pentru voluntariat.

Proiectul isi propune sa contribuie la imbunatatirea cadrului in care functioneaza ONG-urile active in domeniul ingrijirii alternative a copiior. In cadrul acestui proiect exista si o componenta de dezvoltare organizationala, componenta care pune accent pe formarea specialistilor SOS Satele Copiilor Romania responsabili de lucrul cu voluntarii, dar si pe elaborarea unei strategii si a unui plan de actiune in domeniul voluntariatului. Astfel, SOS Satele Copiilor Romania isi va intari capacitatea in domeniul voluntariatului si isi va dezvolta un sistem pentru recrutarea, formarea si sprijinirea voluntarilor.

Proiectul este finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania si este implementat de catre Asociatia SOS Satele Copiilor Romania in parteneriat cu Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil si SOS Children’s Villages Norvegia. Mai multe detalii la www.sos-satelecopiilor.ro.